Gymclub Tienen             Gymclub Tienen is aangesloten bij
Gymnastiek Federatie Vlaanderen
            Voor Informatie, contacteer ons op:
info@gymclubtienen.be

Header

KLEUTERGYM

GYMTOPIA

GYMSTARS

RECREATIEVE GYM

FITGYM

FREERUNNING

COMPETITIE

DEMOGYM

COMPETITIE

 

COMPETITIE ACROGYM Bij acrobatische gymnastiek draait het allemaal om samenwerking, TEAMWORK. Voor deze discipline is een brede en goede basis turnvaardigheid vereist. Wat je nodig hebt, is veel energie, een grote portie motivatie en heel veel wilskracht. Acrogym is een dynamische spectaculaire gymnastiekdiscipline voor jongens en meisjes. Je maakt samen met je formatie piramides op de meest bijzondere manieren. Daarnaast moet de gymnast ook over de nodige lenigheid, kracht en afwerking beschikken. Er worden strenge selectienormen gehanteerd.

De gymnasten worden opgedeeld in verschillende niveaus en pre-competitie.

Pre-competitie

Deze gymnasten, die via selectie in deze groep komen, turnen 4,5 uur per week en krijgen meer gespecialiseerde oefeningen. Uiteraard volgt het trainersteam steeds nauwkeurig op hoe de gymnast zich verder ontwikkelt in termen van eigen prestaties, vaardigheden, inzet, attitude en aanwezigheid. In deze groep werken ze al samen met partners, leren ze al verschillende piramides. Ze zullen aan 2 tot 3 wedstrijden kunnen deelnemen, hun moment om te schitteren. De basis wordt gelegd om eventueel door te groeien naar het competitieteam. Aan de gymnasten wordt dan wel aangeraden zich ook aan te sluiten aan één of meerdere aanvullende groepen om hen optimaal voor te bereiden op de overstap naar de competitiegroep.

Competitiegroep

Na toetreding tot het competitieteam trainen de gymnasten met hun partners in een vaste formatie. Per team zal er een apart traject uitgewerkt worden voor zowel de acrobatische elementen als de choreografie. Een acroformatie kan maar succesvol zijn bij aanwezigheid en als er vertrouwen is tussen de gymnasten. Daarom is acrobatische gymnastiek ook een TEAMsport. Door te kiezen voor deze discipline, zullen de gymnasten een engagement aangaan met zijn/haar teamleden. De verschillende formaties zullen deelnemen aan wedstrijden, ieder in hun niveau.

 

ACROGYM PRE-COMPETITIE

ENKEL MOGELIJK NA SELECTIE

Leeftijd na selectie

Trainingen

• dinsdag 17:30-19:00 u.

• woensdag 13:30-15:00 u.

• zaterdag 10:30-12:00 u.

 

ACROGYM COMPETITIE

ENKEL MOGELIJK NA SELECTIE

Leeftijd na selectie

Trainingen

• Woensdag 15:00-17:30 u. / 18:00-20:30 u.

• Vrijdag 18:00-21:00 u.

• Zaterdag 9:30-12:30 u. / 13:00-16:00 u. / 15:00-18:00 u.

• Zondag 12:30-15:30 u.

 

LIDGELD