Gymclub Tienen             Gymclub Tienen is aangesloten bij
Gymnastiek Federatie Vlaanderen
            Voor Informatie, contacteer ons op:
info@gymclubtienen.be

Header

KLEUTERGYM

GYMTOPIA

GYMSTARS

RECREATIEVE GYM

FITGYM

FREERUNNING

COMPETITIE

DEMOGYM

RECREATIEVE GYM

 

TRAMPOLINE

is voor iedereen die de sensatie wil voelen om vrij in de lucht te bewegen. Het plezier in het springen en zweven staat centraal. Al springend leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme. Er zal steeds aandacht besteed worden aan het beheersen van de verschillende basissprongen. Daarna volgt de opbouw van de salto’s in de minitrampoline, de dubbele minitrampoline en de trampoline.

TUMBLING

is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op een lange verende baan wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. Snelheid, kracht en techniek zijn de basisvereisten om de delen aan elkaar te schakelen tot een sprongenreeks. Is het je droom om lange reeksen van flikken en salto’s te springen, dan is tumbling zeker iets voor jou.

TOESTELTURNEN

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien en salto’s te maken? Dan is toestelturnen iets voor jou. Er wordt op een verantwoorde manier geturnd op de turntoestellen. We verliezen het plezier aan bewegen zeker niet uit het oog. Elke les start met een opwarming, naast conditie zijn kracht en lenigheid belangrijk. Op het ene moment hang je ondersteboven aan de brug en het volgende moment maak je een radslag op de balk. Elke les leer je nieuwe turnelementen volgens ieders kunnen. We maken gebruik van een technisch programma, aangeboden door de GymnastiekFedratie.

ACROGYM

De gymnasten leren de beginselen van acrobatische gymnastiek. Ze werken aan hun vormspanning, lenigheid en coördinatie. De gymnasten bouwen op basis van deze elementen acrobatische balanselementen en ook al eenvoudige tempo-elementen. Als de bovenpartner wil oefenen zonder de onderpartner heb je hiervoor een hulpmiddel, de handstandsteuntjes. De steuntjes bootsen de armen van de onderpartner(s) na, zodat de bovenpartner kan oefenen. De oudere gymnasten zullen samen met de jongste een formatie vormen waarmee ze de beginselen van acrogym aangeleerd krijgen.

GYM VOOR JONGVOLWASSENEN

Ben je 18 jaar of ouder, ex-(wedstrijd)gymnast of op zoek naar een uitdagende sport en heb je zin om op vrijdagavond je volledig uit te leven aan de turntoestellen? …. Dan is er maar één adres: GymClub Tienen. De training bestaat uit een actieve opwarming waar kracht, lenigheid en vormspanning aan bod komen. Daarna kan je vrij of onder begeleiding turnen op turntoestellen in een ingerichte turnhal.

 

TRAMPOLINE/TUMBLING 1

Leeftijd vanaf 3e leerjaar

Trainingen Kinderen trainen 1x/wk en kiezen tussen groep 1 of groep 2

• Groep 1A op maandag 17:00-18:30 u. (Volzet)

• Groep 1B op woensdag 17:00-18:30 u. (Volzet)

• Groep 1C op donderdag 17:00-18:30 u. (Volzet)

 

TRAMPOLINE/TUMBLING 2 (Volzet)

Leeftijd vanaf 3e leerjaar

Trainingen Kinderen trainen 2x/week (3u/week)

• maandag 17:00-18:30u.

• woensdag 17:00-18:30 u.

 

TOESTELTURNEN (Volzet)

Leeftijd vanaf 3e leerjaar

Trainingen dinsdag 17:00-18:30 u.

 

ACROGYM (Bijna Volzet)

Leeftijd vanaf 3e leerjaar

Trainingen dinsdag 17:30-19:00 u.

 

JONGVOLWASSENEN

Leeftijd vanaf 18 jaar

Trainingen vrijdag 19:00-21:00 u.

 

LIDGELD